9 de desembre del 2011

Txindoki (o Larrunarri) 1342m. Serra d'Aralar

des de Larraitz (Guipúzcoa)

Excursió circular i molt recomanable a aquest cim piramidal de la Serra d’Aralar, entre les províncies de Guipúscoa i Navarra. Sortida i arribada des de Larraitz.

Deixem el cotxe al pàrquing de Larraitz, a la carretera entre Ordizia i Zaldibia. Iniciem la pujada per la clàssica via d’ascenció, voltant la muntanya pel costat oest. El camí és ample i està molt ben marcat.


Passada la font de Gaztesuiko Iturria, passem per una pineda i arribem fins a un rierol. Des d’aquí, es pot agafar un camí directa al coll, però nosaltres seguim pel camí normal que fent un xic més de volta, finalment ens porta al coll Beltzulegi.
Des del coll, un camí trepitjat i fresat, ens acosta a la part rocosa de la muntanya, i fàcilment arribem al cim del Txindoki o Larrunarri. Les vistes des de dalt són impressionants: per un costat, tota la zona de Goierri fins al mar, i per l’altra, les extensions verdes de la Serra d’Aralar amb el Irumugarrieta com a cim més alt al fons.
Per baixar, retornem fins al coll pel mateix camí de pujada. Agafem el camí que marxa cap a l’est per la propera cabanya de Beltzulegui. Seguim el rierol per un camí poc marcat que passa per verds prats. Trobem alguna marca de PR que seguim. En un punt del camí, deixem el PR per agafar un corriol que va girant cap al nord-est. Passem per sota d’unes petites cascades i anem perdent alçada tot flanquejant per la cara nord del Txindoki. Arribats a unes antenes de comunicació, ja mig veiem Larraitz i seguint el camí per mig de prats arribem de nou al cotxe.

Anàlisi del track 
Distància recorreguda:  10,27 quilòmetres
Altitud mín: 402 metres, màx: 1.340 metres
Desnivell acum. pujant: 834 metres, baixant: 901 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   4 hores 25 minuts
Data:  desembre 9, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 2479

Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada