30 d’abril del 2011

Mapes topogràfics de Catalunya i Pirineus per a GPS Garmin

Els últims GPS Garmin permeten portar un mapa topogràfic de fons. Per la zona de Catalunya en tenim uns quants que s'han fet de forma altruista per gent que en sap un niu. La majoria agafen la base del ICC o del IGN. Us deixo uns quants enllaços de les pàgines dels autors des d'on es poden descarregar els mapes. Evidentment, aquests són alguns dels mapes que per mi són més útils i amb més detall, però n'existeixen uns quants més.
Penjo algunes captures dels mapes a escala 300-200-120m agafades del Garmin Oregon 450. També penjo alguna captura de com es veuen aquests mapes al PC, amb el programa Mapsource. Recordar que són mapes vectorials dissenyats per veure al GPS i no al PC, però també es veuen tots força bé.

*Clicant els títols de cada mapa, us enllaçarà amb les pàgines dels autors des d'on podreu descarregar els mapes per instal·lar al Mapsource i enviar-los al GPS Garmin.


Catalunya 1/5000
Mapa topogràfic de Catalunya. El més detallat que podem trobar el dia d'avui. Amb corbes de nivell cada 5m.Creat a partir de dades del ICC. Es pot descarregar tot Catalunya completa o per zones i fins i tot algunes comarques per separat.  
Autor: JMRoige
Arxiu executable del Catalunya 1/5000 de JMRoige

(24.01.13 - L'enllaç de l'autor està trencat. us reenvio a la descàrrega que ha penjat l'amic Angelov)
(18.05.14 - Penjo de nou l'enllaç de l'arxiu *.img del mapa de Catalunya 1/5000)
(29.05.14 - Penjo l'enllaç de descàrrega de l'executable del mapa de Catalunya 1/5000)

        



Mapa topogràfic de l'Estat Espanyol. Seria el referent estatal en quan a mapa topogràfic per a Garmin, doncs la majoria d'usuaris creiem que està molt millor i és molt més complert que els mapes topogràfics estatals que està venen Garmin a uns preus desorbitats (Tipus Topo España). Basat en les dades de CNIG.  
Autor: SinRenkor

   



Mapa topogràfic de tot el Pirineu, agafant una ample franja. Personalment, un dels millors mapes per la seva zona. La claredat dels seus gràfics i la distinció ràpida de cims, refugis, corriols fan que visualment sigui un 10. Mapa amb relleus DEM incorporats. Hi podem trobar ben senyalitzats diferents GRs, PRs, rutes complertes vàries com GR-11, GR-10, GRM, HRP (Alta Ruta Pirenaica), Transpirenaica en BTT, la Porta del Cel, Carros de Foc, Cavalls de Vent, Volta al Cadí Moixeró en BTT, GR-220, etc.  
Autor: TopoPiris

(05.07.16 - Actualitzo l'enllaç, de la versió 6.1 a la 8.0)
(17.12.20 - Actualitzo l'enllaç, de la versió 8.0 a la 9.0)

        


Mapa topogràfic de tot Andorra. Bons detalls de camins, cims, refugis, corriols, etc. Mapa amb relleus DEM incorporats.
Autor: DaSorSan

        


Mapa topogràfic de la zona del Massís del Montseny, Montnegre i Corredor. Bons detalls de camins, cims, refugis, corriols, etc. Mapa amb relleus DEM incorporats.
Autor: DaSorSan

    


Mapa topogràfic del Pirineu Català. Bons detalls de camins, cims, refugis, corriols, etc. Mapa amb relleus DEM incorporats.
Autor: DaSorSan


Mapa topogràfic de la zona de Montserrat i St. Llornç del Munt. Bons detalls de camins, cims, refugis, corriols, etc. Mapa amb relleus DEM incorporats.
Autor: DaSorSan


Astúries
Cantàbria
Euskadi
Illes Balears
Islas Canàrias
La Rioja
Navarra
Picos de Europa

94 comentaris:

  1. Hola,
    Veig que els fitxers que es descarreguen son .exe
    Com es carreguen al Mapsource? S'han d'executar primer?

    Per cert, molt bones les entrades de GPS.
    Merci

    ResponElimina
  2. Els arxius que et descarregues són un arxiu exe. S'han d'executar com si instal·lessis un programa. Quan obris el Mapsource ja podràs escollir veure el mapa que has instal·lat.

    ResponElimina
  3. Hola bones

    El Catalunya 1/5000 de quin any es? actualment porto al gps un de fa 2 o 3 anys i era per saber si hi ha algun mes actual gracies.

    ResponElimina
  4. Crec que estem parlant del mateix. Haurem d'esperar a veure si algun altre altruïsta en crea un de nou, tipus el de jmroige.

    ResponElimina
  5. He descarregat "catalunya" però no hi ha manera de veure'l a Mapsource. en podeu ajudar?

    ResponElimina
  6. La majoria d'aquests mapes són arxius executables. Un cop descarregats s'han d'instal.lar com si es tractés d'un programa. Un cop instalat.lat, quan obres el Mapsource, ja l'hauries de poder escollir en el desplegable on tries quin mapa veure.
    Espero que hagi estat d'ajuda. Salut.

    ResponElimina
  7. FINALMET ho he aconseguit, no he tigut el mapa ( i el desplegable de mapes) fins que no he fet l'opció Ver , Pasar a producto, del Mapsource. Moltes gràcies per la teva feina minuteman i moltes gràcies per compartir-la.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola. Jo també he tingut aquest problema. Gràcies a tothom

      Elimina
  8. Gràcies per la teva feina. També he fet l'opció Ver , Pasar a producto, del Mapsource. Però els mapes no apareixen a la llista, i no puc tranferrir-los al GPS. Em podeu ajudar? gràcies.

    ResponElimina
  9. Solucionat! Per si serveix a algun 'novato' com jo: 'herramienta mapa' i seleccionar tots els mapes, per després transferir.
    Gràcies de nou per la feina, Minuteman.

    ResponElimina
  10. No vaig tenir temps de respondre't. M'alegro que te'n hagis ensortit.

    ResponElimina
  11. Hola,
    No em funciona l'enllaç a la pàgina de JMRoige. Ho he buscat per altre vies i em dóna el mateix error, com si no existís la pàgina. Sabeu si ha canviat l'adreça o quelcom semblant?
    Merci!

    ResponElimina
  12. Sembla que la pàgina de descàrrega que tenia el creador dels mapes, ha caducat. Esperem que jmroige reactivi la seva web ben aviat.
    Mentrestant, en la pàgina 17-18 del fil del Mapa Catalunya 1/5000 del fòrum foromtb, algú ha penjat enllaços per descarregar el mapa.
    http://www.foromtb.com/showthread.php/373734-Mapa-completo-CATALUNYA-1-5000/page17

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. https://www.rapidshare.com/#!download|904|2110080305|Catalunya_V3.exe|380883

    ResponElimina
  15. muchas gracias, por por tu colaboración, me he bajado el topo hispania 2.04, esta un poco mejor que el que tenia, pero siguen faltandole caminos, supongo que sera difícil igualarlos, a los de la alpina.

    ResponElimina
  16. Bones, hem trobo que els links no funcionen. Saps si es poden descarregar d'algun altre lloc?

    Estic molt interessat!!

    Bona feina!!!

    ResponElimina
  17. L'amic Angelov té penjat un link per descarregar aquest mapa. El pots trobar a la pàgina 19 del fòrum:
    https://www.cx.com/mycx/share/xJDfiYVCEeGExxICOBql1A/Catalunya%20V3.rar

    Salut i kms

    ResponElimina
  18. Moltíssimes gràcies per els mapes. Està en procés de descarrega.
    Els has fet tu aquests mapes? És gaire complicat de fer?

    SALUT.

    ResponElimina
  19. Noooo, jo no. Jo simplement estic compartint els enllaços del mapes més usats actualment. De totes maneres, aquest tipus de mapes els pot fer un mateix amb molta dedicació i hores i agafant una base tipus la del ICC. Hi ha per la xarxa tutorials que expliquen com fer-ho.

    ResponElimina
  20. a l'hora de pasar-los al garmin amb dona un error final, posa que el archiu te 542 k..( algo eixis ) i que tinc 4 gb...i diu que ho faci per parts, algú amb pot dir com pot ser eixos i com fer-ho ?
    gracies

    ResponElimina
  21. he baixat el topo catalunya v3, le descomprimit i amb el base camp es veu genial , pero al pasar-lo al garmin dona aquest error final que explico....AJUDA!!!
    gracies

    ResponElimina
  22. Hola Marc ata. Aquest problema a l'hora de passar el mapa del BaseCamp al GPS, ve de lluny. Aquest mapa es va fer fa anys i amb les noves versions del Mapsource i amb el nou BaseCamp, no funciona. Per aconseguir passar al GPS el mapa sense problema, ho hauries de fer amb una versió antiga del Mapsource. Jo diria que buscant a la xarxa trobaràs alguna versió antiga.

    ResponElimina
  23. HOLA A TOTHOM.
    VOLDRIA COMPRAR UN GPS SENCILL (DAKOTA 10 O SIMILAR).
    LA PREGUNTA ES : ES PODEN DESCARREGAR ELS MAPES DE CATALUNYA, ANDORRA O PIRINEUS ?
    EL SENYAL ES PERD SOVINT ??
    MOLTES GRÀCIES.
    ENRIC.

    ResponElimina
  24. Amb un Dakota10 hi podràs posar algun mapa, però amb limitacions de memòria, ja que aquesta no incorpora targeta SD. De seguida et quedarà curt. Jo gairebé t'aconsellaria que et miressis el Dakota20 o encara millor, el Etrex20. La senyal dels nous Etrex és millor que els antics Dakota.

    Salutacions

    ResponElimina
  25. Hola,

    No me'n surto (em posa "fitxer corrupte") amb el mapa de Catalunya. Tinc el TopoHispània però té una extensió .img (imatge de disc). No sé com obrir-lo amb el mapSource o amb el Base Camp...

    Gràcies,

    Jordi

    ResponElimina
  26. Per instalar el Topohispània per veure al MapSource o al BaseCamp, necessites instal·lar l'arxiu executable del Topohispània. Et quedarà instal·lat com un programa, i quan obris el MS o el BC, ja el podràs escollir d'entre els mapes.
    Pel que fa al Topo Catalunya, em sembla recordar que tot i que posi fitxer corrupte es pot instal·lar sense problema.

    Salutacions

    ResponElimina
  27. Otro mapa de Sant Llorenç de Munt i l'Obac para Garmin:
    http://cabretes.wordpress.com/2013/04/23/mapa-de-sant-llorenc-del-munt-i-lobac-per-garmin/
    Directamente instalable en el GPS, con detalle a nivel de 1:5.000 y bastante detallado para excursionismo.

    ResponElimina
  28. Bona aportació Aresta Brucs, li donarem una ullada: sembla molt interessant.

    ResponElimina
  29. Hola, he anat creant uns quants mapes de muntanya de catalunya: http://cabretes.wordpress.com/category/mapes/
    Quan tingui temps anire penjant mes, els creo a mesura que els necesito.

    ResponElimina
  30. Hola, vaig amb Mac Lion i tinc instal·lat el Basecamp, una vegada executat l'arxiu de Catalunya obro l'aplicació i no em troba nous mapes...em deixo alguna cosa?
    Merci per la gran feina d'aquest blog! ;-)

    ResponElimina
  31. Tema Mac no domino absolutament gens. A veure si algú altre que passi per aquí et dóna un cop de mà.

    ResponElimina
  32. Frank

    Hay otro foro a http://www.mendiak.net/foro/viewforum.php?f=50 donde dan muchos consejos en cuanto a instalar mapas en los Mac. Soy usuario con Snow Leopard y se puede hacer. Creo que todo el proceso está explicado en aquel foro, y también hay unas buenas explicaciones en las misma página web oficial de Garmin.

    ResponElimina
  33. Moltes gracies a l'autor del bloc i col.laboradors que ens ho posen facil.

    ResponElimina
  34. Si no ens donem un cop de mà entre tots....

    ResponElimina
  35. Bones! Una apunt mes: Si carregueu el mapa de JMRoige al GPS atraves del MapSource heu de desactivar el Mapa Base de Garmin, sino dona el missatge d'error com si no tinguessis espai suficient. Es un dels unics apunts que falten en aquest blog tant complert.

    ResponElimina
  36. El enllaç de descarrega de Catalunya no existeix, podeu pujar-ho de nou?

    ResponElimina
  37. Penjo de nou el mapa de Catalunya 1/5000 de JMRoige ja que l'enllaç anterior no existeix. Es troba en format IMG.
    https://mega.co.nz/#!TF0wBJhS!SqkDnUAGKLTuA-8TSIGyfPwjOkKYnH-XyNa7jtzX-X4

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, he descarregat el archiu i al ser en format img no el puc obrir amb el basecamp. Com ho puc fer? Gracies i salut!

      Elimina
    2. Ufff... no és fàcil. Crec que per la xarxa pots trobar algun bloc o algun fòrum on passar el mapa IMG per poder veure'l al BaseCamp, però no sé massa com funciona. El problema és que és un mapa antic, sinó, només de connectar el GPS al PC ja el podries veure al BaseCamp.

      Elimina
  38. Una vegada instal·lat el mapa de catalunya 1/5000, al obrir el MapSource o Basecamp em surt el mapa bloquejat, i per desbloquejar-ho m'envia a la pàgina de Garmin on he d'introduïr la "clave de "producto, que no tinc... algú hem pot ajudar?
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. És estrany, no passava anteriorment. Hi havia problemes a l'hora de passar-lo del Mapsource al GPS, però no problemes de desbloqueig. El que es diu més amunt, és un mapa que no està adaptat al BaseCamp. A veure si algun valent fa un nou mapa per Garmin de Catalunya de forma altruista. Si el vols pel GPS, sempre tens l'opció de descarregar-lo en format IMG i copiar-lo directament al GPS.

      Elimina
    2. Moltes gràcies, l'he copiat directament al GPS i funciona perfectament. De totes maneres, segueixo sense poder veure'l ni al Mapsource ni al basecamp, cosa que estaria bé per planificar rutes, etc. Seguirem esperant que algú amb ganes i coneixements ho sàpiga solucionar...

      Elimina
    3. LPasqual, t'has descarregat l'arxiu executable. Si l'instal·les, hauries de poder veure'l des del BaseCamp. Oblida el Mapsource que és un programa obsolet.

      Elimina
    4. El problema del topo Catalunya amb el Mapsource és el mapa global o capa base. Si es selecciona tots els arxius, excepte la capa base, després es podia carregar sense problemes

      Elimina
  39. Penjo l'arxiu executable del TopoCatalunya de jmroige:
    https://mega.co.nz/#!TF0wBJhS!SqkDnUAGKLTuA-8TSIGyfPwjOkKYnH-XyNa7jtzX-X4

    ResponElimina
  40. Hola bones. Trobo que al descarregar el fitxer es un amb extensió img i no em deixa fer res amb ell. No es cap executable ni res. Com s'ha de fer per poder-lo veure al PC amb Basecamp? Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si parles del mapa de Catalunya, en taronja hi ha l'executable.

      Elimina
  41. Bona nit. Només es pot descarregar l'arxiu *.img i no veig cap executable color taronja (o no el sé veure). Algú em pot dir com fer-ho?. Vull veure el V3 al Basecamp i després carregar-lo a un Etrex20.
    Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-ho ara, on posa "Arxiu executable del Catalunya 1/5000 de JMRoige". És un *.rar que conté l'executable.

      Elimina
    2. Bon dia. Ara ja els he pogut veure al Basecamp i al Mapsource. Com deieu més amunt, només es poden instal.lar al GPS (un Etrex20), amb el Mapsource. Jo ho he fet amb la versió 6.15.11 i no he tingut cap problema.
      Gràcies per tot.

      Elimina
  42. El mapa de Cataluna funciona amb el datum european 1950? moltes gràciess

    ResponElimina
  43. Bon dia. Quan intentava instal·lar el mapa de Catalunya per mitjà del Basecamp em deia que l'espai de la memòria era insuficient, quan això no era així. He provat amb el Mapsource, com ha apuntat algun company i cap problema. Per tant, tots aquells que tingueu aquest problema heu de fer el següent: Descarregar-vos la darrera versió del Mapsource o actualitzeu-la, la trobareu aquí: http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209

    Un cop instal·lada, obriu el Mapsource i si ja teniu el mapa de Catalunya al pc el seleccioneu al Mapsource (el veureu a la part dreta del programa, mentre que a l'esquerra hi ha una sèrie de pestanyes, Mapas, Rutas, Tracks..). Bé, heu d'arrastrar el mapa (si el voleu sencer reduïu el tamany del mapa per poder-ho fer fàcilment) a la pestanya Mapas de la part esquerra. Un cop els tingueu allí assigneu un nom al "conjunt" d'arxius -mapes (trobareu un camp per fer-ho a la part de sota de la part esquerra), aneu a "Transferir" i "enviar a dispositivo" (se us obrirà una pantalla on figura el GPS i podeu seleccionar si ho voleu copiar al dispositiu directament o bé a la targeta microSD si en té). Fent-ho així no hauríeu de tenir cap problema.

    A tot això, moltes gràcies a tots els companys que han deixat un comentari, perquè ajuden moltíssim. Espero que el meu també ho faci.

    ResponElimina
  44. IMG: Copiar directament l’arxiu img al GPS dins la carpeta ‘Garmin’. No cal instal.lar res al pc.

    ResponElimina
  45. La versió IMG es copia directament al GPS i ja funciona, no instal.la res al PC. Tot i això al Basecamp es pot veure sempre que tinguem el GPS connectat al pc mitjançant el cable USB.

    ResponElimina
  46. Bon dia,
    primer de tot agrair la feinada que qui ha montat el Topo Catalunya ha tingut. Una feina excel·lent.
    Per altra banda, voldria preguntar si algú ha treballat amb programació de Garmin per poder, per exemple crear tipologies de waypoints amb informació complementaria predeterminada?
    Alguns dels models de Garmin, ja porten uns waypoints predefinits en que hi pots incloure una informació determinada (p.ex. nombre d'aus observades). La intenció era poder crear altres waypoints predefinits.
    Moltes gràcies de nou ha qui ha fet la feina i a Minuteman per mantenir el bloc, que també en porta.

    ResponElimina
  47. Bona tarda he probat a instal·lar el mapa de catalunya a un garmin Edge touring i ni amb el map source anterior ni intentant instal·lar directament el executable a la tarja sd del gps em deixa, en els dos em dona el mateix problema que em diu que el mapa ocupa 10 (per dir algo) i només tinc disponible un espai de 100, és a dir, espai en tinc de sobre, no sé com solucinar-ho!!. Gracies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Seguint els passos que explica el company Anònim el 15 de gener del 2015, no hauries de tenir problemes per instal·lar. Copiar directament l'executable al GPS no és viable, si de cas hauries de crear el *.IMG en una unitat extreible i després copiar-lo al GPS.
      De totes maneres, aquest mapa de Catalunya, a opinió personal, comença a ser obsolet. Jo amb el Topohispània i el Topopirineus en tinc més que de sobres (repeteixo, opinió personal).

      Salut i kms

      Elimina
  48. Hola.
    He bajado dos veces el mapa del segundo link (el primero me da error) y consigo un archivo .zip, que al descomprimir aparece un ejecutable con el nombre Catalunya V3.exe.
    El problema es que no me deja descomprimirlo, me da un mensaje que dice windows smartscreen protegió mi equipo por que es una aplicación de origen desconocido, y si la ejecuto puedo poner en riesgo mi PC.
    No me da opción para ejecutarla. Tengo windows 10. ¿Sabeis si puede contener algun tipo de virus?.
    Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que yo sepa no lleva ningún virus. La mayoría de mapa son autoinstalables y parten de un archivo ejecutable. Desconozco si con el windows 10 puedes tener algun problema, pero con versiones anteriores no existía.

      Salut i kms

      Elimina
  49. Hola!!!
    Excepte el topo pirineus i el topo Hispania els demes mapas no es podem desquerregar , son un timo!!!!!
    Mes val que et treguis els enllaços!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ricard.
      Això només és un bloc personal, i es tracta d'una entrada de l'abril del 2011. Tots aquests mapes que per tu són un "timo", són feines altruistes que algú ha fet perquè la resta de gent puguem descarregar i utilitzar en els nostres dispositius Garmin. Per mi, no haurien de ser menyspreats.
      Des de l'abril 2011, alguns dels enllaços poden haver deixat de funcionar, ja que potser l'autor no els ha mantingut. És el cas dels mapes de DaSorSan. En aquest cas, és una opció escollida per l'autor, no s'hi pot fer res.
      Pel que fa al Catalunya 1/5000, es pot descarregar encara ara sense problema, ho acabo de comprovar personalment.

      Elimina
  50. Hola tinc el mapsource i no se com puc fer per introduïr els arxius ja que si no són gpx no em deixa, algú em pot orientar.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
  51. Hola tinc el mapsource i no se com puc fer per introduïr els arxius ja que si no són gpx no em deixa, algú em pot orientar.

    Moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si et refereixes als arxius de mapes, són com programes. S'han d'instal·lar al windows com si es tractés d'un programa i un cop obris el Mapsource, ja podràs seleccionar els mapes. De totes maneres, jo t'aconsellaria el BaseCamp enlloc del Mapsource, que ja està una mica antiquat.

      Salut i kms

      Elimina
  52. Felicitats per aquesta interessant web. M'acaben de regalar un oregon600 i estic començant a aprendre sobre tot aquest mon dels GPS. He descarregat topohispania però vec que en algunes àrees no està actualitzat (nous camins, carrers, etc.). Per això estic buscant un mapa més actualitzat i pensava amb el de Catalunya 1/5000. Però tinc un imac i no un windows-pc. Sabeu com ho puc fer?

    ResponElimina
    Respostes
    1. El Catalunya 1/5000 és més antic que el Topohispània, jo personalment no te l'aconsello.

      Elimina
  53. Moltes gràcies pel consell Minuteman, no ho descarregaré.
    Et puc demanar SUP que m'aconsellis doncs quines alternatives tinc per fer servir mapes més actualitzats?
    Salut i gràcies de nou

    ResponElimina
    Respostes
    1. Personalment, al dia d'avui, jo porto el Topohispania 2.04 i el Topopirineus 6.1. Amb aquests vaig molt ben servit.

      Elimina
  54. Bon dia. M'he comprat un Garmin20 i volia instal·lar el mapa de tota la HRP (Alta Ruta Pirinenca) per fer el Pirineu. Quina és la carta més recent. Moltes gràcies !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Francesc, jo m'instal•laria el topopirineus. Per cert, k han tret la versió 8. I si no recordo malament, la HRP està totalment marcada de punta a punta.
      Salut i kms

      Elimina
  55. perdo peroel mapa de catalunya no esta disponible en versio mac?

    ResponElimina
  56. perdo peroel mapa de catalunya no esta disponible en versio mac?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones. Potser hi havia alguna cosa. Però per mi aquests mapes ja estan obsolets, no hi perdria massa el temps. A veure si alguna ànima caritativa, amb temps i coneixements, torna a fer un bon mapa de Catalunya.

      Elimina
  57. Moltes gracies per la feina i els consells que dones Minuteman. Una questio, tinc el garmin edge 1000. Em descarrego el Catalunya 1/5000, però no el trobo al dispositiu tot i que sembla fer tots el passos be. Treballo amb Mac!
    Gracies i disculpeu les molèsties!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola manel. Del tema mac no et puc pas ajudar perquè és un tema que no conec. Potser algú altre et pot dir alguna cosa o com posa el comentari anterior, potser pot trobar més informació a foromtb.

      Salut i kms

      Elimina
  58. Ei hola bones,

    Jo sóc nou amb tot això del Gps i us explico l'experiència per si pot ajudar a algú. Volia carregar-me els mapes de Catalunya de l'ICGC 1/5000 i no hi havia manera de poder-los passar al Garmin que tinc, fins que vaig descarregar-me el programa Mapasource més antic que l'actual Basecamp i ja vaig poder en un pim-pam.
    Merci per l'excelent feina que féu i endavant.

    ResponElimina
  59. Hola amics!

    Si arribo a saber que cal fer un màster en GPS per sortir a la muntanya, no me'l comprava! Seguia amb els Alpina i el mòbil! De moment, però ja tinc el TopoHispània 2.04 i ja puc sortir a voltar una mica.

    Un parell de qüestions, des de la més profunda ignorància:

    1a. Algú ha vist els mapes Garmin? Valen els 180 naps que costen, o són com el TopoHispània?

    2a. No em puc instal·lar l'1/5000 de l'ICC, amb el Map Install de Garmin (diu que no tinc prou espai disponible, i en tinc 4 vegades més. Gràcies al que dieu, provaré amb el MapaSource, a veure si tinc més sort.

    3a. Ja que tots fem servir la mateixa cartografia, no hi hauria manera de -entre tots- millorar-la i actualitzar-la? És que si depenem de la bona voluntat de St. JMRoigé, de St. SinRenkor, etc. sempre tindrem la cartografia de 10 anys abans.

    4. No ho sé, no podem fer algun Verkami, des d'algun centre excursionista i entre tots ho farem tot??

    Gràcies pel web, minuteman. Gràcies a tu, torno a poder dormir!

    Salut!

    Isaac

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola IsaacMtzE,
      un respondré les teves preguntes des de la meva modesta opinió:

      1- Pel que he sentint, els mapes Topo España de Garmin, no son molt millors que el topohispania. Fin i tot deien que eren pitjors. La última versió ha rebut més elogis, però és veritat que són molt cars.

      2- No perdis massa temps amb el mapa 1/5000. Pel meu gust és molt antic. Jo amb el topopirineus per zona pirineus i topohispania per la resta, vaig més que servit.

      3,4- Tothom pot fer mapes. I a Catalunya tenim la sort que amb la informació del ICC anem molt ben servits. Falta saber com transformar-ho a mapa garmin, i no crec que sigui fàcil ni ràpid. Pel que he llegit, hi ha algú que s'hi està dedicant, a veure com acaba.

      Salut i kms

      Elimina
  60. Hola de nou Minuteman,

    Gràcies per respondre i per la celeritat; que que hi ha temporades que costa trobar l'estona (serveixi jo d'exemple).

    Segueixo amb els agraïments, perquè gràcies a vosaltres vaig poder instal·lar l'1/5000 de l'ICC, no fos cas que algun dia calgui per sortir-se'n d'alguna cosa. Total, a la targeta de memòria no ocupa lloc!

    Tot i que segur que tens raó, el topohispània ja té uns anyets i -més tard o més d'hora- caldrà actualitzar-se. A mi m'encantaria aprofitar la feina i la cartografia de l'ICC i per mi tindria molt valor que des de l'excursionisme ens organitzéssim per tirar endavant un projecte com un Catalunya 1/5000 de 2017. Si uns pocs poséssim 1 desena part del que val el mapa de Garmin, teníem mapes actualitzats i per a tothom.

    Jo, quan pugui treballar menys, començaré a moure'm!

    Molt agraït per tot, minuteman, i felicitats pel web!!

    Isaac

    ResponElimina
  61. Moltes gràcies pels mapes. Salutacions.

    ResponElimina
  62. He trobat un enllaç on hi ha l'arxiu .img per a a poder carregar al GPS l'1/5000!!!!. Mai ho he aconseguit amb l'executable, ni amb Base Camp ni amb Mapsource

    Aquí ho explica

    https://www.mendiak.net/viewtopic.php?t=55339&start=15

    I aquí el link de la descàrrega:

    https://www.mediafire.com/folder/l27qzku2lmx8j/Catalunya_V3

    Salut!

    Toni (flonjall)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bona aportació, a veure si em funciona. Amb l'etrex30 no vaig tenir problemes per instalar l'V3 des del basecamp, però ara tinc un Etrex30x i em passa el que dius, que no hi ha espai.
      Provaré l'img a veure.
      Salut

      Elimina
  63. Bona nit
    Disposo d'un Garmin Etrex Touch 35 i del primer dia tinc possat el TopoHispania DEM 2.04.
    Ës posible instal.lar el de CATalunya o el TopoPirineus també? Per questions personals no em cal el planol de tota Espanya però sí Catalunya i Pirineus més detallats.
    He intentat fer-ho sense eliminar el TopoHispania i no surt reflectit al GPS el planol que vols utilitzar i no sé quin faig servir.
    Saps quina és la carpeta correcta pels planols al GPS? Jo els tinc tots tres a
    Unitat USB(E):GARMIN:GPX/CatalunyaV3/TOPO_PIRINEOS_8.0/TOPOHISPANIA_DEM_2.04
    Els d'Europa bàsics i d'origen Garmin es poden eliminar?
    GRÀCIES

    ResponElimina
  64. Bona tarda Minuteman
    Fà uns dies et preguntaba i ara he fet les probes i he vist els resultats.
    Tinc els plànols a Unitat USB(E): GARMIN:GPX/CatalunyaV3/TOPO_PIRINEOS_8.0/TOPOHISPANIA_DEM_2.04
    Ara el problema és que quant vull activar només el de CATalunyaV3(creient que sería més detallat) no es veu res, ni senders ni curves de nivell, res. Només em funciona crec el TopoHispania. Per qué dic crec? Perque indiferentment del que activi, només es veu el Topo.
    Després tinc un altre GPS igual que té instal.lat el Open Street Maps i encara que el BaseCamp em digui que el CAT i TopoPirineus estàn instal.lats, el GPS no els detecta.
    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola,
      has provat de desactivar tots els mapes i només tenir seleccionat el que vols? en els garmin és a la opció de mapa, seleccionar mapa.

      Elimina
    2. Si.Quan no és el TopoHispania el qe està activat, no surten ni senders ni curves de nivell ni res, totalment en blanc, només cursor i recorreguto en tot cas molt i molt bàsic

      Elimina
  65. Hola,
    acabo d'adquirir un Oregon700, que ve sense mapes. He baixat i executa el Topogràfic de Catalunya que generosament heu posat aqui a disposició pública.
    Però amb el BaseCamp i MapInstall no aconsegueixo carregar-lo, ni al propi BaseCamp no al dispositiu. Sols veig opció per instalar al dispositiu, i em dona una error incomprensible : "The map set is appoximately 542 MB, but only 3,48 GB is avaliable in destination. Please select fewwer maps and try again." O sia , diu que no hi cap però l'espai disponible és 6 vegades el que ocupa! Cóm ho hauria de fer per carregar-lo? I es pot instalar també al BaseCamp? Algú s'hi ha trobat? Gràcies

    ResponElimina
  66. A mi em passa el mateix. No he sabut resoldre-ho

    ResponElimina
  67. com s'instal·la el mapa de montserrat?

    ResponElimina