30 de juny del 2013

Puig de les Borregues 2675m i Cim de Pastuira 2425m

pujant per la Coma de l'Orri (des de la carretera de Vallter)

General:
Excursió per la zona de Vallter, amb l'ascensió a un dels seus cims poc coneguts: el Puig de les Borregues. La ruta ens ofereix grans vistes dels cims de la zona en el seu tram on carenegem a gran altura: Bastiments, Infern, Gra de Fajol, cims de l'Olla de Núria, Balandrau, etc. Des del Cim de Pastuira cap a baix, les vistes de tota la Vall de Setcases amb la verdor d'aquests dies és espectacular. Es tracta d'un recorregut tranquil i poc transitat, tot i que nosaltres en vam trobar la gent de la cursa d'Entrevalls.

Recorregut:
Deixem el cotxe passat Setcases, a la carretera que puja cap a Vallter, abans d'arribar al revolt on comença la Coma de l'Orri. Després d'un petit tram de carretera (que evitem fer-la al final de la ruta), comencem a pujar per la bonica Coma de l'Orri fins el coll del mateix nom. Des d'aquest punt, girem cap al sud per carenejar fins el Puig de les Borregues. Seguint la carena ja de baixada, arribem al Cim de Pastuira, i una forta baixada pel mig de prats i bestiar, ens acosta a les envistes de Setcases. En aquest punt, girem cap al nord per arribar de nou a la carretera on tenim el cotxe.


Distància recorreguda:  15,2 quilòmetres
Altitud mín: 1.449 metres, màx: 2.697 metres
Desnivell acum. pujant: 1.282 metres, baixant: 1.282 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   5 hores 48 minuts
Data:  Juny 30, 2013
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí

Observacions: Del Puig de Pastuira cap avall, la ruta transcórrer sense camí marcat, baixant per prats. No té cap complicació, però cal fer us de mapa o gps per anar a parar al lloc correcte.

Mapa i Perfil:


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.
Encarant la Coma de l'Orri
Baixa molta aigua per tot arreu
La coma es va obrint, el coll a dalt a l'horitzó
Aquest sí que viu bé aquí dalt
Dalt el Coll de Coma de l'Orri, amb la Vall de Freser a sota
Començant a tirar cap al Puig de Borregues
Bones vistes, amb el Bastiments a l'esquerra i el Gra de Fajol a la dreta
Començant a carenajar
A darrera, la Coma de l'Orri. Al fons el Canigó.
L'objectiu, el Puig de les Borregues de 2675m
Per l'altre costat, la Vall del Freser, amb el refugi de Coma de Vaca al fons
Continuant per la cresta
Dalt el Puig de les Borregues
De baixada, una tímida boira ens puja
Puig de Pastuira
Sense camí marcat, forta baixada per prats
Unes altres que viuen molt bé
Última broma, travessar el Ter, sense opció de saltar per cap pedra

5 comentaris:

  1. Una ruta magnífica, i unes fotos espectaculars, ja ho vas dir que la tenies pendent a punt de caure. Hem d'anar fer el Pic de l'Infern, potser pujem per la Coma de l'Orri per no pujar com sempre per Ulldeter. Ja veurem, amb calor fa mandra tot.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Coma de l'Orri és fantàstica, però no s'acabà mai, jaja. El Pic de l'Infern des del Coll encara queda moooolt lluny. Però bé, el dia ara és molt llarg

      Elimina
  2. Molt bona!! Ara fa just un any vaig fer la mateixa ruta però en sentit contrari i també recordo que creuar el Ter va ser divertit. Salut!

    ResponElimina
  3. Doncs sí Marc, el Ter baixa ben ple. I quan ja tens ganes d'arribar al cotxe i t'has de descalçar per travessar un riu... però en fi, va anar bé per la circulació, jejeje.

    ResponElimina
  4. Jo hi vaig anar ahir! Una bona pujada per la Coma de l'Orri, però ben tranquil·la i amb vistes espectaculars! Llàstima que qun érem dalt de les Borregues la boira (molt i molt present sempre en aquesta carena) ens va engolir!

    ResponElimina