13 de novembre del 2011

Pic de Pessons 2864m

(intent) la quantitat de neu no esperada ens va fer retrocedir

En aquest cas, es tracta d'una sortida hivernal en la qual no vam assolir el recorregut que volíem fer. La causa va ser el mantell nival, que ens va fer fora ja que no portàvem el material adequat. De totes maneres, vam poder gaudir d'unes fantàstiques panoràmiques de principis d'hivern a l'alta muntanya.     
Vam sortir de l'estació d'esquí de Grau Roig. L'accés amb cotxe és fàcil, perquè fins i tot a l'hivern no tindrem cap problema per arribar-hi. La idea era pujar pel GR7 o Gran Ruta Pirenaica fins al Pic de Pessons i, en funció de l'estat de la neu, continuar per dalt del circ fins al Pic de Ríbuls i el de Montmalús. 

Sabíem que trobaríem força neu, però no ens pensàvem trobar-ne tanta i tant avall com vam trobar-la. Ja abans d'arribar a l'Estany Primer, n'hi havia un bon gruix,  però, d'allà en amunt, ens en vam trobar més d'un parell de pams. No hi havia cap tipus de traça i no portàvem raquetes. Era molt lent avançar i alguna enfonsada entre rocs i neu fins i tot va ser perillosa. Vam caminar un tros per contemplar el llacs glaçats i el fantàstic circ de Pessons. Molt curiós el color dels llacs: eren d'un gris mate del glaç, ja que encara no es trobaven coberts de neu.
El tros de GR que va travessant els llacs és una passada. És molt recomanable fer aquesta volta completa en època estival. També és molt recomanable fer el tros de GR a l'hivern amb raquetes de neu, per gaudir del paisatge que ofereixen els llacs i el circ de Pessons.


Mapa amb el recorregut a fer i el "trosset" que vam fer.
En el mapa podem veure la ruta que volíem fer: començar a l'estació de Grau Roig, seguir el GR cap el Pic de Pessons i carenejar cap al de Ribuls i Montmalús. En vermell, el petit tram que vam fer.


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.

2 comentaris: