23 d’octubre del 2011

Camí dels Enginyers

Queralbs - Coma de Vaca - Camí dels Enginyers - Núria - Queralbs

Excursió clàssica de la zona Ter-Freser. La ruta circular ens porta de Queralbs a Coma de Vaca, d’aquí a Núria pel camí dels Enginyers i de Núria a Queralbs pel camí vell del GR 11.
Aparquem el cotxe al pàrquing del cremallera que hi ha a Queralbs (1220m). Iniciem la ruta baixant per la carretera fins a l’Alberg-refugi de la Farga, on comença la pista pavimentada que ens porta fins a la Central de Daió de Baix.
En aquest punt, passat el pont de fusta, la pista es converteix en corriol. El seguim fins a arribar al Salt del Grill. El camí guanya alçada ascendint en direcció nord-est per les Gorgues del Freser fins al Refugi de Coma de Vaca (1992m).

Des del refugi seguim el camí dels Enginyers, GR11.7 fins a Núria. La ruta puja i baixa tot resseguint els cingles de la Balma i els de Joan Déu (sota el Torreneules). En un parell de punts trobarem cables i escales que faciliten el pas. Tot i que no presenten cap dificultat tècnica, cal anar amb precaució.
Les vistes són aèries i impactant. El camí tendeix a fer-se més planer a mesura que ens acostem a Núria. La visió de l’Alberg del Pic de l’Àliga ens informa que Núria ja està aprop.
Des del santuari i després de diverses valoracions sobre la meteorologia, que avui no ens és del tot favorable, optem per baixar caminant (encara no plou) pel GR11 que va de Núria a Queralbs, passant per les fantàstiques Gorgues de Núria. El camí empedrat passa per alguns salts d’aigua (Cua de Cavall, Salt del Sastre), algunes balmes-refugi (Balma de Sant Pere, Balma de Sant Rafael, Balma de Sant Pau) i pel Pont de Cremal. En alguns punts la
traça es bifurca, però nosaltres seguim sempre les marques del GR.
La pluja ens enxampa en l’últim tram de la baixada, prop de Queralbs.

Anàlisi del track 

Distància recorreguda:  25,53 quilòmetres
Altitud mín: 1.123 metres, màx: 2.131 metres
Desnivell acum. pujant: 1.335 metres, baixant: 1.353 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   8 hores 42 minuts
Data:  octubre 23, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 5450
Vistes 3D de l'excursió

Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta:
Gorgues del Freser
Arribant a Coma de Vaca
El Refugi de Coma de Vaca
Camí dels Enginyers
Trams aeris
Quines vistes
Alberg de Núria al fons
Arribant al Santuari de Núria
Baixant pel GR amb el cremallera al costat
El sender
El cremallera
Arribant a Queralbs

1 comentari: