11 de setembre del 2011

Pic de Rulhe 2789m

des del Pla de les Peires

Ascensió a una de les muntanyes més boniques de la zona de l'Arieja.: una barreja de prats verds a les zones baixes i de pedregars a les zones altes, amb un fantàstic refugi i llacs pel camí de baixada.
Deixem el cotxe al Pla de les Peyres, una mica més amunt de la Presa de Laparan. Fins a la presa hi arriba una carretera asfaltada que s'agafa més al nord d'Ax les Termes. Fins al pla on deixem el cotxe, ens hi porta una pista que està prou bé fins al dia d'avui.
Comencem a pujar per la fondalada de la vall seguint un sender molt ben marcat que ens porta fins al Refugi de Rulhe. El camí va girant cap a l'est i s'enfila fins a arribar al refugi. A partir d'aquí, seguim el GR10 fins arribar a un marcat coll. 


Deixem el GR i comencem a enfilar direcció sud per un camí una mica perdedor que, pel mig de pedregars, va seguint la ruta més lògica. S'enfila per una canal, flanqueja i finalment fa els últims passos carenejant, sempre seguint les fites.
Un cop al cim, les vistes són magnífiques. Es poden divisar molts dels cims més alts d'Andorra, de l'Arieja i de la zona de la Pica d'Estats.
Baixem en direcció sud-oest per una canal amb forta pendent que ens porta a un petit estany i, més endavant, a l'Estany de Juclar. A la canal ,el camí no té pèrdua, ja que no pots triar massa per on baixar. Abans dels estanys ja podem trobar algunes fites i ,arribats a l'Estany de Juclar, agafem de nou el GR10. Passat l'Estanyol, deixem el GR que puja cap al refugi per agafar un camí fitat que ens porta de nou a la cabana de Garsan i desfem el camí cap al pàrquing.

Anàlisi del track

Distància recorreguda:  13,45 quilòmetres
Altitud mín: 1.690 metres, màx: 2.777 metres
Desnivell acum. pujant: 1.125 metres, baixant: 1.125 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   7 hores 51 minuts
Data:  setembre 11, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 4470

Vistes 3D de l'excursió


Aquí deixo quatre fotos tirada durant la ruta.




















3 comentaris:

  1. I quin cim més precióóóssss!!!Ei, a mi les lletres de les fotos se'm sobreposen a les imatges super grans. T'ho ha comentat algú més?

    ResponElimina
  2. Ei!!!!!! Jo també hi era i no surto a cap foto!! Però ni de lluny, eh?
    Així tothom sabrà que jo sóc la fotògrafa oficial. Doncs mira, és el que hi ha!

    ResponElimina
  3. Ei, jo també hi era i ja us passaré la foto del cim on hi som tots. Així veureu la cara de cansats que fèiem tots.

    ResponElimina