17 de juliol del 2011

Les Agudes 1706m pels Castellets

des del pàrquing de l'àrea de Ferreres (St. Marçal)

Excursió clàssica pel Montseny. La grimpada pels Castellets és senzilla, però està molt mal marcada i hi ha un munt de possibilitats diferents d'encarar la cresta; en alguns trams hi trobarem marques, en altres haurem de tirar d'intuició i anar amb compte.
Amb l’objectiu de pujar les Agudes, aparquem el cotxe després de Sant Marçal, al pàrquing de l'àrea de Ferreres, al Pla d’en Mon. El dia no està massa destapat i la previsió és de tempestes a partir del migdia.
Iniciem la pujada cap al Pla d’en Jep Xic pel camí que transcorre per la fageda. Inicialment seguim el mateix camí pel que baixarem, marcat amb ratlles vermelles. Aviat deixem aquest camí normal per enfilar-nos, tot seguint unes marques liloses i/o grogues, pels Castellets fins al cim de les Agudes. El camí no està massa ben marcat, però s'ha d'anar intuint la cresta.

Anem crestejant amb prudència. El camí no és apte per aquelles persones que pateixen de vertigen, però la boira d’avui no ens deixen apreciar massa bé el paisatge i les vistes aèries.
La pujada és distreta. Cal anar superant cada castellet, sempre crestejant en direcció sud cap al cim, ara puja ara baixa. Finalment, només ens queda el més gran dels castells, el que condueix al cim.
Un cop dalt el cim aprofitem per a menjar una mica i iniciem el descens pel camí normal. Per anar-lo a buscar, baixem de la creu en direcció al Turó de l’home i abans d'arribar al Coll de les Agudes, ens desviem a la dreta, seguint de nou les marques de pintura vermella que ens portaran al cotxe. El camí de baixada va vorejant la cresta dels Castellets per on hem pujat: tot plegat passa per un costat, tot plegat passa per l'altre. Finalment, coincideix amb el primer tram de pujada i arribem al cotxe.

Anàlisi del track

Distància recorreguda:  5,2 quilòmetres
Altitud mín: 1.186 metres, màx: 1.697 metres
Desnivell acum. pujant: 505 metres, baixant: 533 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   3 hores 59 minuts
Data:  juliol 17, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 1903

Vistes 3D de l'excursió


Aquí deixo quatre fotos tirada durant la ruta:
Primers passos pels Castellets
Grimpant amb la fageda al fons
Cap amunt
Agafa't fort i endavant
La boira jugant amb els Castellets
Pujant i baixant
Resseguint la cresta
Boniques vistes
La boira de costat a costat
Apunt per l'últim tram
Amunt
Última grimpada
Fins a dalt amb boira
Siluetes
Ja veiem les Agudes
Arribant
L'expedició enboirada
Començant a baixar. Es destapa

1 comentari:

  1. Ei, no vam quedar que totes les fotos de cara i cap de cul?? tot i la boira hi ha coses que són impossibles d'amagar, oi?jejejejejej

    ResponElimina