4 de desembre del 2014

Roc Blanc 2543m

des del Refugi Forestal de Laurenti

General:
Ascensió a un dels cims més bonics de la zona de l'Arieja. Tota la zona dels boscos de Queragut (o Quérigut) és impressionant. Molt aconsellable una passejada per la zona, encara que només sigui fins a la zona de l'Estany de Laurenti. Ascens i descens pel mateix camí, des del Refugi Forestal de Laurenti.
Accés:
Deixem el cotxe al Refugi Forestal de Laurenti. Per arribar-hi, cal agafar una pista asfaltada i estreta que surt abans d'arribar a Le Pla, un petit poblet que es troba a escassos 1 km després de Quérigut (venint des dels Angles). La pista, a trossos asfaltada i trossos no, ens porta al refugi, on hi ha una bona esplanada on deixar el cotxe.

Recorregut: 
Enfilem per una corriol que surt poc després del refugi. Passant pel mig d'una bonica fageda, anem guanyant alçada. En poca estona, el bosc es va aclarint, fins que a cel obert, anem planejant fins al bonic Estany de Laurenti. Bordegem el llac pel costat dret i continuem pujant en prat obert fins arribar fins a un petit estany intermitent. A partir d'aquest punt, una forta pujada en condueix fins al Coll de Laurenti. Girem bruscament direcció est per flanquejar per fortes pendents (compte amb neu o herba molla) i anar a buscar la cresta occidental. Amb una senzilla grimpada arribem al cim del Roc Blanc.

Distància recorreguda:  11,0 quilòmetres
Altitud mín: 1.602 metres, màx: 2.543 metres
Desnivell acum. pujant: 955 metres, baixant: 955 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   5 hores 36 minuts 
Data:  Novembre 15, 2014
Finalitza al punt de partida (circular): Sí 

Observacions:
Es tracta d'uns cims sense cap dificultat tècnica en època estival i en bones condicions meteorològiques. A l'hivern amb neu, cal  extremar les precaucions i fer us del material adequat i l'experiència en alta muntanya.

Mapa i perfil:


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta:
Sortint del Refugi Forestal de Laurenti, comencem el dia nevant
Deixem la fageda i sembla que va sortint el sol
El nostre bonic objectiu: el Roc Blanc. 
L'observem bé, perquè anirà desapareixen a mida que ens anem acostant
Arribant al Llac de Laurenti
Fantàstiques vistes del llac i el Roc Blanc que s'amaga darrera la boira
Un lloc molt bonic
Deixem el llac al fons i anem pujant per un corriol força ben marcat
De mica en mica, anem trobant més neu
Arribant al Coll de Laurenti
Ens acostem al pedregar
Grimpadeta final fins al cim
Foto de cim amb la gent de l'AESEB
Comencem a baixant encara amb boira
Poca neu per l'època que som
Alguns flanquejos amb més neu, però res de l'altre món
La boira va i ve en tot moment
De nou al cotxe, al refugi de Laurenti

4 comentaris:

  1. Hola, estic totalment d'acord que és un dels cims més bonics de la zona. Es distingeix fàcilment des d'Andorra i la Pica. Molt bon ascens. En el seu moment el vaig pujar des de l'estany de Balbona però crec que la vostra és la millor opció perquè un cop a dalt has de donar tota la volta al cim.
    Salut i muntanyes!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marc,
      doncs realment la zona ens va encantar. Llàstima que no vam tenir massa bones vistes des del cim. Ens queda pendent de tornar-hi, i després ho farem per la zona de Balbona, per no repetir.
      Salut i kms

      Elimina
  2. Por si fuera interesante o de utilidad para ti, para tus compañeros de ruta o para los lectores de tu web, tengo publicado el siguiente blog:
    plantararboles.blogspot.com.es
    Un manual sencillo para que los amantes de la naturaleza podamos reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas producidas por los árboles y arbustos autóctonos de nuestra propia región.
    Salud,
    José Luis Sáez Sáez

    ResponElimina
  3. Hola, bon dia. M'agrada molt el teu bloc. Et volia demanar un favor. Si podries posar-me un link en el meu bleu bloc: albertpetit.com ???

    ResponElimina