14 de juliol del 2013

Pic de la Cabaneta 2818m i Pic del Siscaró 2637m

des del Pont de la Baladosa (Siscaró)

General:
Molt bona ruta amb inici i final al Pont de la Baladosa, al final de la Vall d'Incles. La visita obligada de la zona és per veure els estanys de Juclar, peòr nosaltres ens visitarem l'altra zona, la del Siscaró. No confondre el Pic de la Cabaneta amb el del mateix nom que es troba al costat del Pic de l'Estanyó. Grans vistes dels cims de la zona del Pas de la Casa, Grau Roig, així com els més propers d'Escobes i de l'imponent Rulhe. Per fer circular el recorregut, seguim la cresta que va de la Tossa del Cap de Siscaró fins al Siscaró. En aquest tram no hi ha camí marcat i s'ha de seguir la cresta esquivant els gendarmes fent algun flanqueig pels laterals, així ens estalviem grimpades exposades i rappels. 


Recorregut:
Pont de la Baladosa, el Siscaró, Estany de Baix, Estany de les Canals Roges, Pic de la Cabaneta, Tossa del Cap de Siscaró, Cresta de Siscaró, Portella del Siscaró, Pic del Siscaró, Basses del Siscaró, Refugi del Siscaró, Pont de la Baladosa.

Distància recorreguda:  13,7 quilòmetres
Altitud mín: 1.841 metres, màx: 2.818 metres
Desnivell acum. pujant: 1.132 metres, baixant: 1.132 metres
Grau de dificultat: Difícil
Temps:   6 hores 33 minuts
Data:  Juliol 14, 2013
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí

Observacions: Per trobar-nos a mig juliol, hem quedat astorats de les grans congestes de neu que encara queden i del munt d'aigua que hi havia per tot arreu. 
ATENCIÓ a la cresta que va de la Tossa del Cap del Siscaró fins al Pic del Siscaró: no hi ha cap tipus de camí marcat i per fer la cresta completa, calen grimpades exposades i algun rappel. De totes maneres, com hem fet nosaltres, es pot fer la cresta fent algun flanqueig una mica exposat per fortes pendents herbades i anar sortejant els gendarmes.  Amb neu o terreny humit, pot ser molt complicat.

Mapa i perfil:
mapa ©alpina  d'Andorra




Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta:
Començant a pujar ben d'hora al matí
Ja al Siscaró, amb el reflex de les muntanyes
Pujant amb el Pic d'Anrodat al fons
L'estany de baix
El Siscaró ja ens queda ben avall
Guanyant alçada amb els estanys als nostres peus
Ja dalt la carena, a prop del Pic de la Cabaneta
Primers vistes espectaculars cap al nord: cims d'Alba, Escobes i Rulhe al fons
Arribant al Pic de la Cabaneta
Panoràmica des del cim. A l'esquerra, la Tossa del Cap del Siscaró i la cresta fins al Pic del mateix nom.
Cap a Ponent: la zona del Serrera i al fons la Pica
Dalt de la Tossa del Cap del Siscaró
Començant a encarar la cresta cap al Pic dels Siscaró
Flanquegs lleigs per sortejar els passos complicats de cresta
Grans blocs a mitja cresta
A la Portella del Siscaró, amb una gran congesta de neu  encara a mig juliol
La petita cresta cap al Pic de Siscaró
Dalt del Pic del Siscaró
Grans vistes dels Estanys de Juclar i el Pic Negre de Juclar
Ja baixant, amb el Pic del Siscaró i la Portella al fons
Arribant al Refugi del Siscaró

4 comentaris:

  1. Deu ni do la neu que hi ha aquest any per tot el Pirineu. Andorra te moltes possibilitats per fer-hi rutes, i no està massa massificat. Heu fet una ruta tècnica però molt bonica, i veu tenir molt bon temps. Nosaltres dissabte varem acabar xops.
    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. No és massa tècnica, però seguir la cresta esquivant grimpades i rappels, tenia una mica de complicació. Nosaltres seguíem un track i no vam tenir problema. Seguint el meu track, tampoc hi ha d'haver problema.
      No vam tenir tant bon temps: ens vam llevar a les 6 per esquivar tempestes de tarda i tot i així, 20 minuts després d'arribar al cotxe, ja ens va començar a ploure a bots i barrals.
      Ja he vist les vostres fotos del Carlit: déu ni do la neu que hi ha, especialment del llac gelat cap a dalt el cim. Hi he anat algun cop al juliol i mai m'he trobat tanta neu com en les teves fotos. Bona ruta vareu fer.

      Salut i kms

      Elimina
  2. D’aquí uns dies aniré a passar uns dies a Andorra, estava buscant informació per internet sobre els tres Pics de la Cabaneta, he fet una ullada al teu Blog per veure les darreres excursions i amb trobo amb el recorregut que buscava, tot hi que la teva proposta és molt més complexa del que vull fer, la volta que feu cap el Siscaró te molt bona pinta. Tinc ganes també d’anar a fer l’Angonella, el Cataperdís i l’Arcalís, i l’altre setmana podria ser que anéssim a fer el Pic dels Lavans i el Medacorba, aquets però amb la colla, creus que ens faran falta els grampons?
    Records i salut, RGA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola RGA,
      doncs la pregunta que em fas és complicada. Fa 15 dies, quan vam fer aquesta ruta, no vam necessitar grampons en cap moment. Però aquest cap de setmana, vam estar a la Pica d'Estats per Vallferrera(encara haig de fer l'entrada al bloc), i allà sí que els vam necessitar. Jo diria que cap a la zona del Medacorva i el Lavans... trobareu neu segur. Una altre cosa és que tot hi haver-hi neu, si no hi ha massa pendent i la neu està escalfada, us podeu quedar amb el pes dels grampons a la motxilla.
      Que vagin bé les excursions.

      Salut i kms

      Elimina