6 d’agost del 2012

Gran Balcó Sud Chamonix-Montblanc (I)

Index- Llac Blanc- Llacs Chéserys- La Flégère

Ruta curta i còmoda, generalment de baixada, que transcorre por bons camins del Gran Balcó Sud de Chamonix-Montblanc, amb fantàstiques vistes de les Aiguilles Rouges, el massís del Montblanc, les Grans Jorasses, la Glacera d’Argentière, la Mer de Glace, l’Aiguille Verte i el Dru, etc.
Optem per comprar el Multipass Montblanc. Aquest ens permet flexibilitat i llibertat alhora d’organitzar les diferents sortides.
A Les Praz, agafem el telefèric que ens puja fins a la Flégère i, d’aquí enllacem amb el telecadira fins a Index, on iniciem l’excursió.

Comencem per un sender ampla que surt direcció nord-est fins al Llac Blanc i al refugi del mateix nom. Des d’aquí és possible baixar directament fins a la Flégère, però optem per fer una mica més de volta i passar pels Llacs de Chéserys.
Així, des del Refugi del Llac Blanc seguim el camí en direcció al Coll de Montets, el qual baixa força, amb algun pas equipat amb escales. En poca estona arribem al Llac Superior de Chéserys, el rodegem pel sud i ens acostem fins a la resta de conjunt de llacs.
Arribats a una fita de pedres gran, símbol de la Reserva de les Agulles Rouges, agafem el camí que marxa a la dreta fins a la Flégère, on acabem aquesta primera excursió.
Aquesta ruta la vam enllaçar amb la ruta Index-Collde Glière-Coll del Llac-Cornu-Planpraz. Per fer-ho, un cop a la Flégère tornem a pujar fins a Index amb el telecadira.

Anàlisi del track
Distància recorreguda:  8,62 quilòmetres
Altitud mín: 1.854 metres, màx: 2.404 metres
Desnivell acum. pujant: 247 metres, baixant: 750 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   3 hores 15 minuts
Data:  Agost 7, 2012
Finalitza al punt de partida (circular):   No
Coordenades: 1714


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.
Fantàstiques vistes des de les Grans Jurasses al Montblanc
El Gran Montblanc, amb el vent bufant al cim
Grans Jurasses i la glacera de la Mer de Glace
Refugi de le Lac Blanc
El sender proporciona uns paisatges brutals
El Montblanc reflectit al llac blanc
Les Aguiles Rouges
Continuen les vistes espectaculars
Baixant cap als llacs de Chéserys
El refugi de le Lac Blanc
Baixant pel camí equipat
Acabant de baixar cap a la Flégère
Un petit salt d'aigua abans d'acabar la ruta

2 comentaris:

  1. Hola Minuteman!!!

    Bons records m'ha portat aquesta entrada, ja que nosaltres vam estar ahí al setembre i al no poder pujar al Mont Blanc per el mal temps vam optar per fer la ruta del Lac Blanc,encara que nosaltres vam pujar des de el Col es Montets, ens va agradar molt, sobre tot per les vistes a les glaceres, espectacular la Mer de Glace, i al Mont Blanc.

    Et convide a pegar-li una ullada al meu blog pdipb.blogspot.com

    Salut!!!

    ResponElimina
  2. Hola Dani(ayvoy!!!),
    doncs la veritat és que sí, que és una excursioneta amb unes vistes espectaculars. Ja li he donat una ullada al teu bloc, i està realment molt bé: se'n va cap els favorits i ja està enllaçat.

    Salut i kms

    ResponElimina