3 d’abril del 2012

BTT pels Monegros

des d'Albalatillo; per la zona de Castejón de Monegros

Sortida amb bicicleta de muntanya per la zona dels Monegros. Per uns terrenys àrids i erms, s'hi troben una xarxa de connexions de pistes que són inmillorables per la pràctica de la BTT. Si celebren multitud de curses i raids, per exemple la Transmonegrina, ruta que seguirem en diferents trams del nostre recorregut.

Per iniciar la nostre ruta circular, deixem el cotxe al petit i autèntic poble d'Albalatillo, uns quilòmetres al sud de Sariñena. Des del municipi, avencem direcció sud fins arribar al Barranco de la Preseguera. En aquest punt ens desviem direcció oest per començar l'ascens a l'altiplà que forma els Monegros. Anem pujant per paisatges de "western" fins arribar a La Collada. En aquest punt, com a curiositat, travessem el llarg túnel subterrani que forma el Canal de Monegros.
Ja a dalt de  l'altiplà, anem avançant en direcció sud, fins a creuar una petita carretera asfaltada, molt aprop ja de Castejón de Monegros. Sense acabar d'arribar al municipi, anem girant cap a l'est, passant per l'estació de bombeig de la Sarda, punt on surt de nou a la llum el canal de Monegros. Des de la central, ja comencem el camí de tornada cap a Albalatillo, recorrent en sentit nord l'altiplà, fins a arribar a la seva fi, al punt més alt de la nostra ruta per la Sierra de Presiñea.
Una forta baixada passant pel costat de grans complexes de granges i de camps de regadiu, ens porta fins la zona de les Planas. Anem resseguint el Barranco de la Preseguera fins a creuar-lo en el mateix punt que ho hem fet anant. Les últimes pedalades desfent aquests 3-4 kms ens porten de nou al poble d'Albalatillo, on tenim el cotxe.


Anàlisi del track 
Distància recorreguda:  64,14 quilòmetres
Altitud mín: 219 metres, màx: 524 metres
Desnivell acum. pujant: 668 metres, baixant: 668 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   6 hores 1 minuts
Data:  abril 2, 2012
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 2888

I aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.
Aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada