12 d’octubre del 2011

BTT pel Collsacabra

Cantonigròs - Tavertet - Rupit - Salt de Sallent - La Devesa - Cantonigròs

Una bona manera d'aprofitar un dia festiu a mitja setmana. Sortida amb bicicleta de muntanya per la zona del Collsacabra. Tot i ser ja mig octubre, fa una calor espantosa. Un cel net i clar  ens permet tenir unes bones vistes de les cingleres del Collsacabra, les Guilleries, el Montseny,  el Pirineu, els pantans, etc.  
Deixem el cotxe a Cantonigròs, a la gasolinera que es troba passat el poble si es ve de Vic. Agafem una bona pista que avança direcció sud i que ens porta amb poca estona fins al poble de Tavertet. Des d'aquí, seguim el GR2 direcció a Rupit. 
Anem resseguint la cinglera amb les vistes del Pantà de Sau i Susqueda al fons. Les vistes són impressionants. Passem per l'Avenc, per sota del cim de la Rocallarga i finalment arribem a la casa del Rajol. Baixem directa cap a Rupit pel GR. Una bona pista de baixada ens porta fins l'espectacular Salt de Sallent. A partir d'aquí toca anar pujant cap a la Devesa. Molt bones vistes de la Mare de Déu del Far. Rodem un tros d'enllaç per asfalt fins arribar al trencant de Rupit. Abans d'arribar, ens enfilem cap al Soler. Enllacem un altra tros de carretera tot voltant el Puig del Bac i una pista ens porta de nou a Cantonigròs.

Anàlisi del track 
Distància recorreguda:  36,39 quilòmetres
Altitud mín: 749 metres, màx: 1.082 metres
Desnivell acum. pujant: 752 metres, baixant: 772 metres
Grau de dificultat: Moderat
Temps:   5 hores 12 minuts
Data:  octubre 12, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 2551
Vistes 3D de l'excursió

Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta:
De Cantonigròs cap a Tavertet
Port del Compte, Pedraforca, Ensija i Cadí
Cingles de Tavertet. Pantà de Sau al fons.
Vaques pasturant herba seca i Rocallarga al darrera
Baixant cap a Rupit
Corriols
Un dia molt clar
Rupit
Les Guilleries
Salt de Sallent molt sec
L'Agullola al fons
Cingles
Pujant amb el Pla d'Aiats al fons
El Puigscalm
Encara queden prats verds
I fagedes

5 comentaris:

  1. Miro les fotos i veig que no refecteixen la calor! Uf, aquells moments de pujada, de plat petit, de camins pedregosos i de sol sufocant... Increible la temperatura que hi havia tot i ser octubre. Això sí, un dia net, clar i perfecte per les fotos. La ruta i les vistes, genials!

    ResponElimina
  2. Nano, un dia t'ensenyo a donar la volta per sota l'agullola i després pujar per les escaletes desde sota el salt de sallent, així sues una mica, jejeje Fora bromes, molt maca la ruta, gràcies a tu ara sé com anar de Cantoni a Tavertet!!! No sé si ho saps, però desde rajols hi ha un corriol curt però enpinat que et porta al camí de tornada a Cantoni sense haver d'agafar la carretera.

    Salut

    ResponElimina
  3. Hola, me prodiais informar desde donde parte el track desde Cantonigros, solo he estado una vez y creo que hay muchos caminos. Gracias por el aporte

    ResponElimina
  4. Com diu el text, la ruta comença a la gasolinera de Cantonigros, passat el poble si véns de Vic.

    ResponElimina
  5. Com diu el text, la ruta comença a la gasolinera de Cantonigros, passat el poble si véns de Vic.

    ResponElimina