10 d’abril del 2011

BTT pel Bisaura

Vidrà-St.Bartomeu-Font Tornadissa-Pla Traver-Milany-Cal Teixidor-Coll Barretó-Palou-Vidrà

Espectacular sortida amb btt pel Bisaura. Sortida i arribada a Vidrà. Agafem la carretera que va cap a Siuret, però pocs metres després de Vidrà, la deixem per agafar la pista que baixa fins al riu Ges i que va pujant tot seguint la riera de St. Bartomeu. La pista ens porta fins a Sant Bartomeu de Covildases. A partir d’aquí, anem tirant amunt fins arribar a la Font Tornadissa, coneguda per trobar-se a mig camí entre Coll de Bracons i el Puigsacalm. Ens enfilem una mica fins a Rasos de Manter i deixem el camí que porta fins al Puigsacalm per vorejar el Puig de Miralles i baixar fins als prats de Pla de Traver.  Des d’aquí, i amb parada mecànica inclosa, ens enfilem fins al Coll de Siuret i anem a trobar la carretera asfaltada que va de Vidrà fins a Siuret. La seguim durant uns metres i ens desviem per una pista que ens porta fins a Santa Margarida de Cabagés. 

Continuem la pista tot fent un seguit de colls fins arribar a Milany, amb les vistes del Castell de Milany a sobre nostre. Seguim la pista que ens porta fins a la Mare de Déu de la Cau. Aquí és on tenim dubtes de com arribar a la pista que ve de Llaés i que va cap al Teixidor. Prenem una decisió i des de la Cau agafem un corriol marcat com a PR que va baixant. Hi ha un punt que deixem el PR i seguim recta per un corriol que ens fa més bona pinta: el camí es va perdent i ens trobem fent un tram d'uns 400m en què semblem més boletaires que ciclistes. Anem seguint l’instint per un seguit de caminots de vaca que van baixant marges. Finalment trobem un corriol que pinta molt millor i ens porta a la pista. Les esgarrinxades que ens fem durant aquest tram, ja anomenat Senglar Rock, no ens les treu ningú. Ja sempre per bona pista, arribem al Teixidor i més endavant passem pel costat de les balmes que porten el mateix nom. Flanquegem els Cingles de la Barretona fins a començar a carenejar per aquests, tot arribant al Pla de Marenyol i finalment al Coll del Barretó. Molt bones vistes del Morro del Quer durant aquest tram, on per altra banda, els trons i la negror ens amenacen de valent. Des del coll baixem per la pista fins a Palou Gros, on ens desviem per la pista que flanqueja tot pujant i baixant per les antigues cases de pagès de la zona. Finalment la pista ens porta, ja de baixada, de nou a Vidrà.

Consell: Si algú mai vol fer aquesta ruta, no estaria malament buscar una alternativa per anar de la Mare de Déu de la Cau fins al Teixidor, potser passant per Llaés. Si segueix el track, arribarà tranquil·lament, però tindrà un tram d’uns 400m una mica enverdissat i perdedor i poc ciclable; això sí, porta a la pista.

Anàlisi del track
 
 
Distància recorreguda: 47.95 quilòmetres
Altitud mín: 864 metres, màx: 1.359 metres
Desnivell acum. pujant: 1.261 metres, baixant: 1.306 metres
Grau de dificultat: Difícil
Temps:   8 hores 40 minuts
Data:  abril 12, 2011
Finalitza al punt de partida (circular):   Sí
Coordenades: 4349

Vistes 3D de l'excursió
 


Aquí deixo quatre fotos tirades durant la ruta.






















5 comentaris:

  1. Ostres la pujada de la Font de la Tornedissa em sona, oi que és fa per anar cap a PuigSacalm??

    Doncs quina pujadeta que us vau cascar amb la bici, de fet ja es veu la inclinació a l'anàlisi del Track, uaaaaaauuu com puja!!

    Recomanació: feu-la al revés que no deu pujar tant...jeje.

    ResponElimina
  2. Carai, quina feinada això del blog!!! Clar que amb la feinada que vam tenir a acabar la ruta... ja s'ho val!!
    Caigudes, engarrinxades, corriols sense destí, marques que no van enlloc i pujada i més pujada. On és Vidrà? Sort del glop d'aquarius!

    ResponElimina
  3. Ens apuntem aquesta ruta per anar-hi anant algun dia. Sembla interessant i el tram Senglar Rock em sembla que ens agradarà.

    ResponElimina
  4. Eps, ara sembla que em deixa posar el nom. Enhorabona pel bloc.

    ResponElimina
  5. Ei les fotos son molt guapes!!! esta kurrao el bloogs!!! la pròxima porto jo el menjar ok nada de barritas xungas,un bon entrepa i unes birres!!!!

    ResponElimina