16 de febrer del 2011

Projecte Mapa topogràfic + ortogràfic + vectorials. Descarrega mapes topogràfics per veure a l'ordinador.

Des d'un dels molt fòrums on es pot trobar molta informació sobre el món del GPS i dels mapes, el http://www.foromtb.com ,va sorgir la iniciativa de fer un seguit de mapes en format *.ecw entre tots els usuaris que ho volguessin per tal de cobrir tota l'extensió de l'estat espanyol. Els mapes estan fets per usuaris del fòrum i es parteix de mapes que ofereix lliurament el CNIG, el Centro Nacional de Informació Geográfica. Aquests estan fets amb una composició de 3 mapes diferents:
  • Ortofotos de PNOA amb màxima actualitat
  • Mapa topogràfics MTN25 raster
  • I mapa BCN25/BTN25 vectorials
Els usuaris estan agafant aquest mapes, mesclant-los i creant aquests mapes híbrids que poden ser de molta utilitat tan en els GPSs de última generació com en els programes per treballar amb mapes i rutes des de l'ordinador.
La meva petita aportació a aquest projecte ha estat fer unes quantes quadrícules d'aquests mapes de la zona on normalment rondo. Aquí podeu veure quines són les quadrícules fetes per en Minuteman:

Quadrícules d'en Minuteman
Detall de les quadrícules
Us podeu descarregar els quadrats que he cuinat des d'aquí:
217.ecw
218.ecw
219.ecw
255.ecw
256.ecw
257.ecw
293.ecw
294.ecw
295.ecw
331.ecw
332.ecw
363.ecw
364.ecw

Per poder baixar la resta de les diferents quadrícules de mapes híbrids en format *.ecw i així poder-los visualitzar en programes com és ara el CompeGPS Land, podeu fer-ho des de la pàgina 1 d'aquest post del foromtb. Podeu descarregar les quadrícules que estiguin fetes, i que espero que ben aviat cobreixin tot el territori. A partir d'aquí, a gaudir-ne. No hi ha dubte que si algú vol col·laborar amb la tasca, hi ha un munt de tutorials de com fer-ho i un pilot de gent disposada a donar un cop de mà.

Descàrrega de quadrícules de l'estat.

Us deixo uns quants exemples dels mapes que he creat jo mateix per aquesta bona iniciativa vistos a l'ordinador. Els exemples són un 2D de Sta. Eugènia de Berga, i uns 3D del pantà de Sau i de l'Olla de Núria.

Mapa aconseguits: 2D de Sta. Eugènia de Berga


Mapa aconseguits: 3D del Pantà de Sau

Mapa aconseguits: 3D de la Vall de Núria

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada